Menu weselne

170PLN za osobę
  • + 10 zł zimne przystawki w stołach

 

POWITANIE

  • Drink powitalny – Prosecco
  • Na życzenie powitanie chlebem i solą przez rodziców

 

Bufet zimny / 7 pozycji do wyboru /

  • Mięsa pieczone i pasztety własnego wypieku
  • Rolada z indyka z rodzynkami
  • Schab faszerowany suszonymi owocami i migdałami
  • Deska serów z konfiturą wiśniową i bakaliami
  • Frittata warzywna z sosem aioli
  • Pasztet z ciecierzycy z konfiturą żurawinową
  • Łosoś Gravlax z pieczonymi burakami
  • Śledzie marynowane ze śliwką wędzoną
  • Terrina z łososia, dorsza i szpinaku
  • Sezonowe piklowane warzywna
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Świeże sałaty z vinegret cytrusowym
  • Liście sałat z fetą i warzywami i oliwą chili
  • Liście sałat z kurczakiem w azjatyckiej marynacie z mango
  • Sałatka brokułowa z migdałami, rzodkiewką i sosem jogurtowym
  •  

 

ZUPY / 2 pozycje do wyboru /

  • Krem z pomidorów i pieczonej papryki z pesto V*
  • Tradycyjny rosół z makaronem domowym
  • Borowikowa z łazankami
  • Krem kukurydziany z poppingiem z kaszy gryczanej
  • Krem brokułowy z mlekiem kokosowym V*
  •  
  •  

 

Danie główne / 2 pozycje do wyboru /

  • Polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie maślanym, ryż brązowy, świeże sałaty z oliwą ziołową
  • Rolada z piersi indyka z warzywami i sosem rozmarynowym, ziemniaki pieczone, sałatka z ogórka, rzodkiewki, pomidorów i czerwonej cebuli
  • Pieczona polędwiczka wieprzowe w sosem z zielonego pieprzu, ziemniaki gotowane, buraczki karmelizowane z miodem
  • Wolno pieczona wołowina w sosie śliwkowym, gratin ziemniaczano-warzywne ,karmelizowane warzywa korzeniowe
  • Chrupiący pstrąg potokowy, ziemniaki pieczone, surówka z parzonej czerwonej kapusty z rodzynkami
  • Soczewica z tofu, jarmużem i warzywami V*
  • Gulasz z kalafiora, kasza bulgur, sałatka z ogórka, rzodkiewki, pomidorów i czerwonej cebuli V*
  •  

  •  
  •  
  •  

 

Deser serwowany / 1 pozycja do wyboru /

  • Owoce sezonowe pod kruszonką
  • Sernik nowojorski z białą czekoladą
  •  
  •  
  • Domowa szarlotka z kruszonką
  • Panna cotta z malinami
  • Deser lodowy z owocami sezonowymi tylko jako serwowane
  • Babeczki z kremem i owocami / dostępne tylko w bufecie /
  • Półmisek owoców
  •  

 

II Danie ciepłe / 1 do wyboru /

  • Boeuf Stroganow
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Biała kapusta duszona z mięsem i rabarbarem
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Ratatouille pomidorowo-warzywne
  •  

 

Grill / 2 porcje/os /:

  • Satay z indyka i ananasa i chili
  • Kiełbasy białe i wędzone
  • Kurczak lemon
  • Łosoś z koprem
  • Karkówka marynowana w czosnku i tymianku
  • Kaszanka z cebulą w majeranku
  • Ziemniaki z rozmarynem
  • Warzywa z grilla w tymianku
  •  
  •  
  •  
210PLN za osobę
  • + 10 zł zimne przystawki w stołach

 

POWITANIE

  • Drink powitalny – Prosecco
  • Na życzenie powitanie chlebem i solą przez rodziców

 

Bufet zimny / 9 pozycji do wyboru /

  • Mięsa pieczone i pasztety własnego wypieku
  • Rolada z indyka z rodzynkami
  • Schab faszerowany suszonymi owocami i migdałami
  • Deska serów z konfiturą wiśniową i bakaliami
  • Frittata warzywna z sosem aioli
  • Pasztet z ciecierzycy z konfiturą żurawinową
  • Łosoś Gravlax z pieczonymi burakami
  • Śledzie marynowane ze śliwką wędzoną
  • Terrina z łososia, dorsza i szpinaku
  • Sezonowe piklowane warzywna
  • Półmisek ryb wędzonych
  • Pumpernikiel z ajvarem i orzechami
  • Rostbef z gruszką i serem lazur
  • Pierś kaczki z jabłkiem rajskim
  • Świeże sałaty z vinegret cytrusowym
  • Liście sałat z fetą i warzywami i oliwą chili
  • Liście sałat z kurczakiem w azjatyckiej marynacie z mango
  • Sałatka brokułowa z migdałami, rzodkiewką i sosem jogurtowym
  • Libańska sałatka tabbouleh

 

ZUPY / 2 pozycje do wyboru /

  • Krem z pomidorów i pieczonej papryki z pesto V*
  • Tradycyjny rosół z makaronem domowym
  • Borowikowa z łazankami
  • Krem kukurydziany z poppingiem z kaszy gryczanej
  • Krem brokułowy z mlekiem kokosowym V*
  • Clam chowder z grzanką ziołową
  • Consomme warzywne z makaronem udon i jajkiem przepiórczym

 

Danie główne / 2 pozycje do wyboru /

  • Polędwica z dorsza atlantyckiego w sosie maślanym, ryż brązowy, świeże sałaty z oliwą ziołową
  • Rolada z piersi indyka z warzywami i sosem rozmarynowym, ziemniaki pieczone, sałatka z ogórka, rzodkiewki, pomidorów i czerwonej cebuli
  • Pieczona polędwiczka wieprzowe w sosem z zielonego pieprzu, ziemniaki gotowane, buraczki karmelizowane z miodem
  • Wolno pieczona wołowina w sosie śliwkowym, gratin ziemniaczano-warzywne ,karmelizowane warzywa korzeniowe
  • Chrupiący pstrąg potokowy, ziemniaki pieczone, surówka z parzonej czerwonej kapusty z rodzynkami
  • Soczewica z tofu, jarmużem i warzywami V*
  • Gulasz z kalafiora, kasza bulgur, sałatka z ogórka, rzodkiewki, pomidorów i czerwonej cebuli V*
  • Polski schab z kością, gratin ziemniaczano-warzywne, surówka z białej kapusty z marchewką i gorczycą
  • Bitki cielęce w sosie borowikowym, ziemniaki purée, karmelizowane buraczki w miodem
  • Dorada królewska pieczona , ziemniaki pieczone, fasolka szparagowa z masłem
  • Łosoś jurajski w sosie cytrynowym, ryż brązowy, surówka z czerwonej kapusty rodzynkami

 

Deser serwowany / 1 pozycja do wyboru /

  • Owoce sezonowe pod kruszonką
  • Sernik nowojorski z białą czekoladą
  • Ciasto czekoladowe
  • Tarta cytrynowa
  • Domowa szarlotka z kruszonką
  • Panna cotta z malinami
  • Deser lodowy z owocami sezonowymi tylko jako serwowane
  • Babeczki z kremem i owocami / dostępne tylko w bufecie /
  • Półmisek owoców
  • Fontanna czekoladowa z owocami filetowanymi / dostępne tylko w bufecie /

 

II Danie ciepłe / 1 do wyboru /

  • Boeuf Stroganow
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Biała kapusta duszona z mięsem i rabarbarem
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Ratatouille pomidorowo-warzywne
  • Flaczki z kalmarów

 

Grill / 2 porcje/os /:

  • Satay z indyka i ananasa i chili
  • Kiełbasy białe i wędzone
  • Kurczak lemon
  • Łosoś z koprem
  • Karkówka marynowana w czosnku i tymianku
  • Kaszanka z cebulą w majeranku
  • Ziemniaki z rozmarynem
  • Warzywa z grilla w tymianku
  • Kofta jagnięca z miętą
  • Kukurydza z masłem
  • Szaszłyk z tofu

*V - danie vege
W każdym przypadku doliczamy 10% za obsługę+ 8%vat.