Menu weselne

150PLN za osobę

POWITANIE

  • Drink powitalny – Prosecco
  • Na życzenie powitanie chlebem i solą przez rodziców

 

ZUPY /do wyboru przez Gości/

  • Klasyczny rosół z kurczakiem i domowym makaronem
  • Krem z pomidorów I pieczonej papryki V

 

Danie główne /do wyboru przez Gości/

  • Łosoś zawijany z cukinią i tapenadą , biały i dziki ryż smażony z groszkiem , żółta I zielona fasolka na maśle
  • Pieczona szynka w szafranie z sosem żurawinowym , zapiekane puree ziemniaczano-pietruszkowe , surówka z czerwonej kapusty z kolendrą

 

Zimne przystawki

  • Galantyna z łososia, surimii, szpinakiem i concase z pomidorów
  • Schab po warszawsku z musem jabłkowo- chrzanowym
  • Mięsa pieczone oraz pasztety własnego wyrobu
  • Talerz serów z owocami, bakaliami I słodką konfiturą V
  • Mini szaszłyki z melona, szynki parmeńskiej, kapara I świeżych ziół
  • Śledzie na galaretce z czerwonej cebuli
  • Świeże sezonowe warzywa z dipem serowym lub bazyliowym V
  • Z szarpaną wołowiną, pomidorem, cebulą białą iczerwoną, fasolą czerwoną, kolendrą i z dipem cytrynowym (lekko pikantnym)
  • Marynaty grzybki, ogórki, papryka
  • Kompozycja bagietek bułek i ciemnego pieczywa

 

Deser

  • Klasyczne brownie

 

Dania z rusztu / 2 porcje/os /:

  • Olbrzymi szaszłyk przekładany warzywami I wieprzowiną
  • German wurst
  • Kurczak marynowana ala lemon chicken
  • Kofta Jagnięca
  • Dzwonek łososia z rusztu marynowanego w świeżym koprze
  • Żeberka marynowane w coli i piwe
  • Karkówka marynowana czosnkiem, rozmarynem
  • Cebula faszerowana kaszanką
  • Ziemniaki marynowane w świeżych ziołach
  • Grillowane warzywa V
  • Do dań z rusztu podamy sosy oraz pieczywo.

 

Nad ranem

  • Żurek stropolski z białą kiełbasą I jajkiem
180PLN za osobę

POWITANIE

  • Drink powitalny – Prosecco
  • Na życzenie powitanie chlebem i solą przez rodziców

 

ZUPY /do wyboru przez Gości/

  • Klasyczny rosół z kurczakiem i domowym makaronem
  • Rybna ze szczawiem

 

Danie główne /do wyboru przez Gości/

  • Rolada z indyka z szynka suszoną, gorgonzolą, migdałami i suszonymi pomidorami, zapiekane puree ziemniaczano-pietruszkowe
  • Sola z sosem ogórkowym z dodatkiem mięty , biały i dziki ryż smażony z groszkiem
  • Bukiet świeżych sałat z vinegrete

 

Zimne przystawki

  • Rolada z indyka z morelami, śliwką i rukolą
  • Mięsa pieczone oraz pasztety własnego wyrobu
  • Talerz serów z owocami, bakaliami I słodką konfiturą V
  • Mini szaszłyki z melona, szynki parmeńskiej, kapara I świeżych ziół
  • Vol-au-vent z musem z wątróbki i pianą jeżynową
  • Śledzie marynowane w burakach, na pieczonych cytrynach
  • Humus z brokuła z czarnuszką na pumperniklu V
  • Terrina ze schabu z pistacjami, tymiankiem i szczypiorkiem
  • Mix sałat, wątróbka, pomarańcze, sezam, pomidor z truskawkowym vinegrette
  • Marynaty ogórki, grzybki , papryka
  • Kompozycja bagietek bułek i ciemnego pieczywa

 

Bufet słodki

  • Babeczki z musami i świeżymi owocami
  • Sernik warszawski z białą czekoladą
  • Klasyczne browni
  • Plater filetowanych owoców
  • Fontanna czekoladowa – biała I ciemna czekolada

 

Dania z rusztu / 2 porcje/os /:

  • Olbrzymi szaszłyk przekładany warzywami I wieprzowiną
  • German wurst
  • Kurczak marynowana ala lemon chicken
  • Kofta Jagnięca
  • Dzwonek łososia z rusztu marynowanego w świeżym koprze
  • Żeberka marynowane w coli i piwe
  • Karkówka marynowana czosnkiem, rozmarynem
  • Cebula faszerowana kaszanką
  • Ziemniaki marynowane w świeżych ziołach
  • Grillowane warzywa V
  • Do dań z rusztu podamy sosy oraz pieczywo.

 

Nad ranem

  • Strogonof z polskiej wołowiny

W każdym przypadku doliczamy 10% za obsługę+ 8%vat.